Özgür Özel en sevdiği şarkıların listesini açıklamıştı…Fazıl Say’dan Özel’e müzik listesi eleştirisi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçen günlerde katıldığı bir YouTube kanalında “Benden YouTuber olur” diyerek en sevdiği şarkıların listesini paylaşmıştı.

Özel’in en çok dinlediği 15 şarkı şöyle:

1-Ahmet Kaya – Hep Sonradan

2-Ayta Sözeri – Büklüm Büklüm

3-Cem Karaca – O Leyli

4-Manuş Baba – İki Gözümün Çiçeği

5-Mümin Sarıkaya – Ben Yoruldum Hayat

6-Zülfü Livaneli – Yiğidim Aslanım

7-Kızılırmak – Gidenlerin Ardından

8-Cem Adrian – Sen Gel Diyorsun

9-Sezen Aksu – Begonvil

10-Funda Arar – Senden Öğrendim

11-Ahmet Kaya – Yorgun Demokrat

12-MFÖ – Sarı Laleler

13-Düş Sokağı Sakinleri – Sevdan Bir Ateş

14-Şebnem Ferah – Sil Baştan

15-Berlin Filarmoni Orkestrası

“ECZACILAR KÜLTÜRLÜDÜR”

Sosyal medya hesabından Özel’in şarkı listesine ilişkin paylaşım yapan piyanist Fazıl Say ise “Biraz arabesk, pop, popüler kültür, e haklı adam, oy potansiyeli malum, ‘her kesime bir şarkı’ listesi oluşmuş” yorumunu yaptı.

Fazıl Say şu ifadelerle Özgür Özel’i eleştirdi:

“Özgür Özel’in en sevdiği 15 şarkıyı paylaştığı listeyi gördüm. Bir anlık ‘bilinçsel düşüş’ yaşadım. Biraz arabesk, pop, popüler kültür, e haklı adam, oy potansiyeli malum ‘her kesime bir şarkı’ listesi oluşmuş. Amma velakin 15. sıradaki şarkı dikkatimi çekti. Berlin Filarmoni Orkestrası! Ya kardeşim, Berlin Filarmoni bir orkestranın adıdır. Bir şarkı ya da eserin değil. Neyi dinliyorsun? Berlin Filarmoni Orkestrası’ndan Beethoven 7. Senfoni mi? Hangi şef? Nedir? Ne bu? Açıkla. Annem eczacı. Tüm eczacılar bunu bilir, tüm eczacı çocukları da eczacı kalfasıdır ayrıca, bilir. Eczacılar kültürlüdür, böyle laf olmaz. Bir de ‘Yiğidim aslanım’ şarkısı, Özgür Bey’in listesinde müzik (yani besteci) THEODORAKİS olarak düzeltilmiş, son yıllarda, ben de bilmiyordum, biraz şaşırdım açıkçası bu gelişmeye, hatta bayağı şaşırdım, yayınevleri, telif kurumları böyle bildirmiş. O isimli şarkının yanına o ilave lazımmış, CHP’yi biz de bu konuda uyaralım. Arabesk listeye gelince de gönlün ne diyorsa oradan çalsın kardeş. Nasıl istersen… Ama bil ki bu Atatürk’ün yolu değil!!!”

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir